Welkom bij Patisserie Damme

Meester Patissier Piet Faveere nam in 1989 Patisserie Damme van de befaamde Jef Damme over. Hij drukte meteen zijn stempel door het aanbod van de oude meester met respect voor traditie te actualiseren. De ‘passie’ voor het bakkersvak kreeg Piet reeds op zijn 12de tijdens een schooluitstap toen hij achter de schermen bij de Kortrijkse bakker Libbrecht mocht kijken. Alle vakanties en vrije dagen spendeerde hij vervolgens bij bakkerij Depreeuw in Koksijde. Toen hij 16 was koos hij resoluut voor een opleiding patisserie en stages bij Espero, Damme en Wittamer. Bij die laatste ging hij een aantal jaren in de leer en liep nog stages bij enkele grootmeesters zoals Pierre Hermé, Jean-Michel Perruchon, Frédéric Beau, Bellouet, Jef Oberweis en Michel Banwarth. Het pallet van Piet Faveere wordt gekenmerkt door zijn liefde voor de (h)eerlijke producten. Zowel in zijn patisserie als chocolaterie domineren natuurlijke oprechte smaken. Pattiserie Damme is ‘Puur en Gents, sinds 1958’. Hier is grootmoeders snoeppot of koekjestrommel nooit veraf. Oude klassiekers als ‘Gentse neuzen’en ‘Pâte de fruits’ werden afgestoft en met eerbied voor de authentieke recepten in een hedendaags jasje gestopt. Terug naar de basis met dagverse producten is de slagzin van een bakker met een missie.